The kereta semput bila enjin panas DiariesSepertimana yang kita sedia maklum, pada hari ini boleh dikatakan kebanyakan daripada kita mempunyai kereta sendiri.. Pendek kata, kereta merupakan sesuatu yang wajib ada dalam kehidupan kita dan bagi sesetengah orang menganggap kereta sebagai satu aset penting untuk keperluan seharian.

Blesss….batang kemaluanku membenam ke dalam liang kemaluan Tante Vivi dari arah belakang. Kemudian aku pun mulai mengentotnya sambil berpegangan ke buah pinggulnya.

Paling terasa bila mendaki bukit, ianya akan bergegar kerana saya memerlukan tork yg tinggi… Apakah keberangkalian kerosakan nya? Sila tunjuk ajar.. Terima kasih…

ayie claims: December eight, 2016 at 2:49 am Salam sejahtera.. Saya baru memiliki kancil enjin daihatsu mira L200 efi (turbo) yang telah diubahsuai menggunakan turbo td05 dan juga menggunakan apexi safc. Masalah yang saya hadapi, ketika kereta dalam keadaan melahu (idle) rpm kereta saya berada pada takat 3000/rpm semasa suhu enjin separuh sperti di jarum paparan meter dan skru laras melahu (idle skru pd tb) sedikit lagi habis ditutup tiada sebarang kebocoran hos vakum pd tb. Mohon pencerahan adakah disebabkan tb yg telah rosak ataupun lain-lain masalah. Terima kasih.

Namun ini hanyalah informasi umum semata-mata dan ia tidak semestinya betul dan tepat dalam pelbagai situasi. Walau bagaimanapun diagnosis tepat hanya dapat diketahui dengan menghubungkan scan Resource ke kenderaan.

“Terus…kalau kamu terangsang nanti gimana?” tanya Tante Vivi waktu aku menyerahkan gelas berisi wine putih itu padanya.

Ia digunakan untuk meningkatkan lagi prestasi bahan api. Ia juga digunakan untuk membersihkan Karburetor/Injector dari dalam tanpa perlu ke bengkel. Dr.Omboh juga melincirkan bahagian atas silinder. Bahan ini diimport dari USA dan dibotolkan semula di Malaysia serta diberi jenama localized.

Sekiranya ketebalan pelapik brek kurang two mm, go here hujung klip akan bergesel menyentuh brake disc dan bunyi akan kedengaran menandakan paras minimal penggunaan brake pad dan ia harus ditukar dengan segera.

Kebanyakan radiator memiliki sebuah drain plug di bahagian bawahnya. Pastikan ia bukanlah penyebab kebocoran yang berlaku.

MENUNGGU datangnya hari Sabtu terasa lama sekali. Tapi akhirnya hari yang kutunggu datang juga. Hari itu aku dan Aldi kuliah seperti biasa. Jam dua siang kami sudah keluar dari kampus.

Aku ketawa kecil, “Makanya Tante takkan kecewa deh…” kataku sambil mencolek pipi adik ibu tiriku yang cantik dan seksi itu.

Adakah manner ni mempunyai masalah yg besar dr segi enjin, gearbox etc. Sy bercadang membeli product recon ni tahun 2009 dgn harga RM105k. Adakah ia berbaloi lover yg penting xbanyak mendatangkan masalah.. terima kasih

“Hehehe…yang penting lu usahain dia mau dong. Gua yang sediakan villa dan biaya selama di sana nanti.”

Alright tq tuan.sbb kebanyakan proprietor moto pkai hdeo.2 yg agak pelik sbb nk tau mcm mane fungsinye.ade yg sy dngr kne cari yg ade Jaso-ma baru sesuai tuan.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “The kereta semput bila enjin panas Diaries”

Leave a Reply

Gravatar